Una de les perles del planter del CN Molins ha viscut un estiu inoblidable. En Víctor Andrade (Molins de Rei, 2002) s’ha proclamat subcampió d’Europa amb la selecció espanyola juvenil de waterpolo a Tbilissi (Geòrgia). Una plata que es converteix en tot un premi al treball d’aquest jove esportista. El primer pas d’una prometedora carrera.

En el teu primer estiu amb la selecció espanyola heu aconseguit medalla en un campionat internacional. Com va ser l’experiència?
A mitjans de juny vam començar la preparació al CAR de Sant Cugat. Durant tres setmanes hi vam estar entrenant abans de viatjar a Itàlia per disputar la Copa Comen, un torneig preparatori. Uns dies més tard vam anar a Tbilissi (Geòrgia) per disputar el Campionat d’Europa.

Com va anar la competició?
Vam començar molt bé. A la primera fase vam guanyar Alemanya i Croàcia en els dos primers partits, que eren els que preveiem com a més durs. Vam jugar molt bé, sobretot en defensa. En el darrer partit de la fase inicial, contra França, ens vam deixar anar una mica i només vam poder empatar. Ja a quarts de final vam guanyar a Rússia. I a semifinals vam donar la sorpresa guanyant a Hongria que en principi era la favorita.

I així vau arribar a la final…
Sí. Però els italians ens van pasar per sobre. Vam anar sempre per darrere en el marcador. A la tercera part se’n van anar i ens van acabar guanyant sense problemes. La veritat és que van ser millors.

Però vau feu medalla en un Campionat d’Europa!
Al principi va fer bastant de mal no guanyar l’or. Sobretot perquè tenia la sensació de que no havíem lluitat com tocava. Amb el pas del temps, al tornar a casa, ja li vam donar més importància. Te n’adones que ser sotscampió d’Europa està molt bé.

Com valores el teu paper dins de la selecció?
Estic molt satisfet. Al principi creia que tindria un paper més secundari. Al final vaig acabar jugant bastant minuts. De fet, era titular i tenia un rol important. Els entrenadors van voler aprofitar la meva velocitat per engegar els contratacs.

L’entrevista completa la podreu llegir al proper número de la revista ‘El Club’.

Waterpolo