Des de fa anys, la secció de natació del CN Molins està destacant per la seva àmplia presència a campionats catalans i espanyols de diverses categories. La força de la base de la natació molinenca s’ha consolidat gràcies a una estructura ben organitzada en què la detecció de talents se segueix a partir d’uns criteris estrictes i professionals.

Quin és el camí que ha de fer un infant que vulgui arribar a la secció de natació del CN Molins? Primer ha de passar per l’escola aquàtica del Club, que està dirigida a nens i nenes de 6 i 7 anys. A l’escola hi entren procedents dels cursets de natació o de proves de nivell que es fan a títol particular.

Els cursets de natació de les escoles venen un cop a la setmana a la Piscina Municipal. A l’octubre fan unes proves d’habilitats aquàtiques quan comencen els cursets. En funció del seu nivell, reben una insígnia en forma de dofí o un cavallet de mar d’un color determinat. Després de les evaluacions, els monitors assignen unes beques d’un mes gratuït per entrar a l’escola aquàtica del Club. Un cop finalitzat aquest mes de beca, i en cas de voler continuar a la secció de natació, els infants es fan socis del Club i passen a ser esportistes.

En cas de no venir amb les escoles a fer cursets, les famílies interessades es dirigeixen a la recepció del Club i sol·liciten fer una prova de nivell amb els entrenadors. Són uns 15 minuts d’exercicis de flotabilitat, picar de peus, etc. Si passen la prova, es concedeix la beca d’un mes.

I què passa si un nen o nena més gran vol entrar a la secció de natació del Club? Quan tenen 7 o 8 anys, poden venir també dels cursets de natació de les escoles, de proves de nivell particulars o d’altres clubs, federats o no. En aquest darrer cas, el primer que es fa es contactar amb el club d’origen per fer el traspàs de llicència.

Actualment, l’escola aquàtica del CN Molins té una quinzena d’esportistes, mentre que els prebenjamins de natació són prop de 30 nens i nenes.

Natació