Els Tallers Alba de l’Associació Comarcal de Pro-discapacitats del Baix Llobregat (ACOSU) tenen una parada setmanal a la Piscina Municipal. Gràcies a la col·laboració del CN Molins, persones amb discapacitat intel·lectual aprenen a nedar i obtenen tots els beneficis de la pràctica dels esports aquàtics.

L’èxit rotund de crítica i audiència de la pel·lícula ‘Campeones’ ha posat sobre l’aparador un tema molts cops invisibilitzat a la nostra societat: la pràctica esportiva en persones amb discapacitat intel·lectual. Des de fa molts anys l’ACOSU acosta els seus integrants a la Piscina Municipal, on realitzen natació adaptada amb els monitors especialitzats del CN Molins.

Aquesta activitat no té cap cost extra per a les famílies i es fa un matí a la setmana. Els nois i noies es distribueixen en diferents grups en funció del seu nivell. D’aquesta manera, tots poden aprofitar al màxim aquesta activitat, una de les preferides dins dels nombrosos Tallers Alba organitzats per l’ACOSU.

Els assistents que tenen un nivell més avançat fan classes de tècnica de natació. En canvi, els que no poden nedar fan altres activitats, com classes d’aiguagim, o jocs, com el waterpolo. En alguns casos, els monitors es llancen a l’aigua per picar de peus amb ells o ensenyar-los a aguantar-se amb el xurro.

Afavorir la rehabilitació de problemes físics o de mobilitat, la integració social, la superació i el desenvolupament personal són alguns dels beneficis de la pràctica esportiva per a persones amb discapacitat intel·lectual. A més, tenir un moment d’oci és un entreteniment molt aconsellable, especialment si es tracta d’una activitat en grup. D’aquesta manera es crea un vincle més fort entre aquestes persones i es genera sentiment de pertinença de grup.

La natació és un dels esports més inclusius, ja que s’adapta tant a persones amb mobilitat reduïda com a les que tenen discapacitat intel·lectual.

Des del CN Molins, com a gestor d’una instal·lació pública, es dona molta importància a aquest tipus de col·laboracions. Aconseguir que la natació arribi a tothom és, sens dubte, un dels gran reptes de l’entitat.

Club Natació