El CN Molins realitzarà properament un taller d’iniciació a la Marxa Nòrdica. Serà una de les activitats solidàries que organitzarà el Club aquest mes de maig.

La Marxa Nòrdica és una activitat física que consisteix a caminar amb una tècnica d’impuls dels bastons de forma natural, dinàmica, eficient i adaptable a tots. Implica que tot el cos es mogui de manera simètrica i equilibrada. La Marxa Nòrdica ens ajuda a aconseguir una bona forma física i un benestar general, físic i psíquic.

En definitiva es tracta d’un entrenament aeròbic eficaç, establint un moviment rítmic i dinàmic i activant un gran nombre de grups musculars. En total estem parlant aproximadament d’un 90% dels músculs: abdominals, braços, pectorals, esquena i coll, en especial.

Aquest nou esport té els seus orígens a Finlàndia al voltant dels anys 30. Va néixer de la necessitat que tenien els esquiadors de fons d’entrenar per mantenir o augmentar la seva forma física en èpoques d’estiu i tardor sense neu. A finals dels anys 90 va passar a denominar-se Nordic Walking.

Els beneficis en la pràctica de la marxa nòrdica són:

– Alleujament les tensions musculars per la contínua alternança de contracció i relaxació dels músculs involucrats.

– Millora de la mobilitat del coll i la part superior de la columna, enfortint al mateix temps l’esquena i els braços.

– A diferència del ‘footing’ i el running disminueix l’impacte sobre les articulacions de turmells, genolls i maluc.

– Millora l’oxigenació i la capacitat càrdiovascular.

– Ajuda a perdre pes i controlar els nivells de colesterol.

– Contribueix a la prevenció de l’osteoporosi.

– Millora la capacitat fisiològica, retardant els canvis deguts a l’edat.

– Ajuda a contrarestar el cansament, el dolor i altres efectes secundaris associats als tractaments oncològics disminuint el risc de recaure en la malaltia.

Club